RAAMDECORATIE

slide comfort

 • Novatrade levert raamdecoratie uit eigen productie

  De raamdecoratie van Novatrade is geschikt voor bijna alle ramen in kunststof, aluminium én in hout. Bij Novatrade heeft u de keuze uit 28 verschillende standaard dessins en vier RAL kleuren voor de aluminium profielen. Het grote voordeel van de Novatrade raamdecoratie is dat deze gemonteerd kan worden zonder te boren of te schroeven.

  De geleiderail wordt op het glas geplakt met speciaal daarvoor ontwikkelde dubbelzijdig tape. Dit tape is transparant en UV bestendig. De raamdecoratie, leverbaar in enkelvoudig- of honingraatplissé, is gefixeerd aan de geleiderail waardoor het niet kan klapperen en altijd horizontaal hangt. • Profielen

  De geleiderail op het glas en de horizontale bedieningsprofielen zijn van aluminium.  Standaard kleuren profiel zijn:

  RAL 7016RAL 9001RAL 9006RAL 9016

  Het profiel wordt vanaf 1500 mm breed voorzien van een magneetsluiting.

 • Stoffen

  De in Duitsland gefabriceerde stoffen zijn van hoge kwaliteit en vocht bestendig. Hierdoor kan raamdecoratie van Novatrade ook in natte ruimtes worden gebruikt. Bij enkelvoudig plissé stof is de naar buiten gerichte zijde voorzien van een parelmoer laag waardoor het zonlicht beter wordt weerkaatst. De honingraat plissé stof zorgt voor betere isolatie van het raam en is daardoor energiebesparend.

  De honingraat “black out” stof is voorzien van een zilverfolie in de stof. Hierdoor is het stof niet licht doorlatend. Indien deze stof wordt toegepast zie je bij de Slide Comfort slechts aan de randen van de raamdecoratie een randje licht.

 • Monteren

  Voor montage heeft u geen gereedschap nodig. De raamdecodatie van Novatrade wordt gemonteerd zonder boren of schroeven. In de verpakking zit een ontvettend schoonmaakdoekje zodat u het glas ter plaatse van het te plakken geleiderail kunt ontvetten. Het exact op maat gemaakt geleverde geleiderrail is voorzien van dubbelzijdig kleefband en kan eenvoudig tegen de glaslat gemonteerd worden. Vervolgens zijn de spandraden door middel van kunststof "klik-schoentjes" aan het geleiderrail te bevestigen. Met een bijgeleverd sleuteltje klikt u de horizontale bedieningsprofielen vast aan het geleiderrail. De hele montage duurt ca. 5 minuten.

Dessins

Montage video van slide comfort

 • Let op!

  Bij slide comfort tot 1 meter 50 zijn de metalen houders aan de boven- en onderkant van de geleiderrail gelijk aan elkaar. Is dit breder, gebruik dan de gebogen metalen houders aan de bovenzijde van de geleiderrail.

Demontage video van slide comfort

 • Let op!

  Na demontage zijn de geleiderrails niet meer te gebruiken, deze dienen opnieuw besteld te worden. Meet de exacte maat van de geleiderrail, zonder de metalen houders.