KLEMHOR

 • Novatrade levert de klemhor uit eigen productie

  De klemhor van Novatrade is geschikt voor nagenoeg alle naar binnendraaiende kunststof-, aluminium- en houtenramen met verdiepte kozijnprofielen. Met het klemhor systeem hangt de hor met 1mm dikke roestvast stalen clips aan de opening van het kozijn.

  Het grote voordeel van de Novatrade klemhor is dat er nagenoeg niets tussen de afdichting van het raam zit waardoor het raam zonder verdere afstelling van sluitnokken perfect sluit. Door de mohair borstel is de afdichting voor insecten gegarandeerd. De klemhor wordt gemonteerd zonder te boren of te schroeven. De hor kan eenvoudigweg in het geopende raam geplaatst worden waarna het raam in elke stand te gebruiken is. Theoretisch kan de hor altijd gemonteerd blijven, maar Novatrade beveelt aan om de klemhor in de winter op te bergen.

 • Kleuren profielen

  De klemhor valt het minst op wanneer het aluminium kader gecoat is in de zelfde kleur als het draaideel.

  Standaard kleuren zijn:

  RAL 5004RAL 5011RAL 6009RAL 6064
  RAL 7016RAL 7021RAL 8022RAL 9001
  RAL 9005RAL 9010RAL 9016
 • Gaas

  Het standaard gaas wat toegepast wordt in de klemhor is gemaakt van sterk glasvezel met om elk draadje een laagje PVC. Met een maaswijdte van 1.8x1.6 mm is er een balans tussen maximale ventilatie en insecten werend, zelfs voor de kleinste beestjes. Novatrade levert de klemhorren standaard met grijs gaas. Naast het standaard gaas kan Novatrade de klemhor voorzien van extra fijn gaas, pollenwerend gaas en petscreen.

 • Afmetingen

  Novatrade kan de klemhor op maat maken voor nagenoeg elke afmeting draai- kiepraam. Ook is het systeem geschikt voor veel valramen. Standaard wordt vanaf een hoogte van 1500mm een tussenstijl toegepast. Hierdoor blijven de profielen recht bij het strakgetrokken gaas. Op verzoek kan de tussenstijl achterwege gelaten worden, u dient dan wel rekening te houden met de technische gevolgen.

 • Monteren

  Voor de montage van de klemhor wordt gebruik gemaakt van RVS beugeltjes welke aan de hor zijn gemonteerd. Er is keuze uit draai- en schuifklemmen in verschillende afmetingen. Graag adviseren wij u over welke klemmen het best passen bij uw kozijnen. Voor montage heeft u geen gereedschap nodig. De klemhor wordt zonder boren of schroeven gemonteerd. De hor wordt in de sponning vastgezet door de RVS klemmen.