FLEXSCREEN

 • Nieuw in Europa: ‘s werelds eerste en enige flexibele hor, de FlexScreen. Supersterk, eenvoudig te installeren en vrijwel onzichtbaar!

  De FlexScreen is, na deelname in 2013 van het, populaire televisieprogramma, Shark Tank, uitgegroeid tot één van de marktleiders in de USA en Canada op het gebied van insectenwering. Sinds 2023 heeft Novatrade de exclusieve licentie om de volledig gepatenteerde FlexScreen te produceren en op de Nederlandse markt te verkopen.

 • Het massieve verenstalen frame omhuld met PVC, vervangt het meer kwetsbare aluminium frame. Doordat het gemaakt is van verenstaal keert het frame steeds terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Door de hor samen te drukken, zoals op de foto is te zien, kun je de FlexScreen in de raamsponning plaatsen. Omdat de hor zodra je hem loslaat, terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm, blijft de FlexScreen netjes in de sponning staan. Met de FlexScreen van Novatrade verdwijnt de aluminium of kunststof flens, die bij oude inzethorren tussen het kozijn en het draaideel zat.

 • Het wordt nu veel gemakkelijker om ramen te sluiten zonder sluitnokken af te stellen.

  Een ander groot voordeel van de FlexScreen is: je hoeft geen rekening te houden met de kleur. Wanneer de “onzichtbare hor” gemonteerd is, zie je alleen het gaas. Hierdoor behoren meerkosten voor coaten tot verleden tijd.

  De moderne FlexScreen heeft geen clips nodig en blijft netjes in de sponning staan bij vlakke-, verdiepte- en blok- (cupe) kozijnen. In tegenstelling tot de klassieke inzet- of klemhor, deze wordt geklemd door stalen- of kunststof clips welke kunnen breken of het kozijn kunnen beschadigen.

 • Is er een doorvalbeveiliging, rolluik of zonwering gemonteerd op het kozijn, dan is de combinatie met de nieuwe FlexScreen vrijwel altijd mogelijk. De FlexScreen neemt in tegenstelling tot andere horren geen ruimte op “in de dag”.

 • Afmetingen

  De FlexScreen is dun, sterk en heeft geen scherpe hoeken, hierdoor zijn ze makkelijk te vervoeren. Er passen wel 10 horren met verschillende maten in 1 verpakking van maximaal 8 cm dik. Dit is niet alleen handig voor monteurs die de horren meenemen naar de bouwlocatie, maar ook voor bewoners die de FlexScreens in het laagseizoen willen opbergen. Wat overigens niet nodig is want de FlexScreen kan tegen weer en wind.

 • Samengevat waarom wij de FlexScreen aantrekkelijk kunnen aanbieden: Minder materiaalkosten – geoptimaliseerd productie proces – geen coating kosten – efficiënter transport.

FlexScreen plaatsen

Clips

Meten (Sponningmaat)