ALU-CLICK

 • Novatrade levert de alu-click uit eigen productie.

  De alu-click van Novatrade is geschikt voor nagenoeg alle naar binnendraaiende aluminium ramen en wordt standaard toegepast met 34mm profiel. Met het alu-click systeem hangt de hor met 0.3mm dikke roestvaste verenstalen clips aan het kozijn.

  Klemhor voor aluminium ramen

  Het grote voordeel van de Novatrade alu-click is dat deze gemonteerd kan worden zonder te boren of te schroeven. De hor kan eenvoudigweg in het geopende raam geplaatst worden waarna het raam in elke stand te gebruiken is. Theoretisch kan de hor altijd gemonteerd blijven, maar Novatrade beveelt aan om de alu-click in de winter op te bergen.

 • Kleuren profielen

  De alu-click valt het minst op wanneer het aluminium kader gecoat is in de zelfde kleur als het kozijn. De meest gebruikte kleuren (15 kleuren) heeft Novatrade voor het standaard alu-click profiel op voorraad. Naast de standaard kleuren kan Novatrade de alu-click in alle RAL kleuren leveren, de levertijd wordt hierdoor slechts enkele dagen verlengt.

 • Standaard kleuren zijn:

  RAL 3005RAL 5004RAL 5011RAL 6009
  RAL 6064RAL 7016RAL 7021RAL 7039
  RAL 8022RAL 9001RAL 9005RAL 9006
  RAL 9010RAL 9016F1 geanodiseerd
 • Gaas

  Het standaard gaas wat toegepast wordt in de alu-click is gemaakt van sterk glasvezel met om elk draadje een laagje PVC. Met een maaswijdte van 1.8x1.6 mm is er een balans tussen maximale ventilatie en insecten werend, zelfs voor de kleinste beestjes. Novatrade levert de alu-click standaard met grijs gaas. Naast het standaard gaas kan Novatrade de alu-click voorzien van extra fijn gaas, pollenwerend gaas en petscreen.

 • Afmetingen

  Novatrade kan de alu-click op maat maken voor nagenoeg elke afmeting draai- kiepraam. Ook is het systeem geschikt voor veel valramen. Standaard wordt er een tussenstijl toegepast. Hierdoor blijven de profielen recht bij het strakgetrokken gaas. Op verzoek kan de tussenstijl achterwege gelaten worden, u dient dan wel rekening te houden met de technische gevolgen.

 • Monteren

  Voor montage heeft u geen gereedschap nodig. De alu-click van Novatrade wordt gemonteerd zonder boren of schroeven. Door het draaideel geheel te openen (in de draaistand) kunt u de alu-click, eerst met de bovenzijde aan de dorpel van het kozijn haken. Daarna laat u de hor met de verenstalen clips over de onderdorpel zakken.

  Klem van hor voor aluminium ramen