PLISSÉ HORDEUR

 • Novatrade levert de originele Japanse plissé hordeur

  Het systeem behoort tot één van de meest innovatieve ontwikkelingen van de laatste jaren. Bij de hordeur is in plaats van strak horrengaas gebruik gemaakt van horrengaas dat geplisseerd is.

  Het voordeel van het systeem is dat het weinig plaats inneemt, doordat het geen gebruik maakt van een onderdorpel, maar van een geleiderstrip met een hoogte van slechts 3mm.

  U heeft een vrije doorloop. Wanneer de deur geopend is neemt het systeem slechts ca. 8, 10 of 15cm ruimte in bij een breedte van respectievelijk 1100, 1300 of 1600mm. Om het pakket zo klein mogelijk te krijgen kunt u sluitclips toepassen.

  Het gehele systeem is onderhoudsvrij en weerbestendig. ’s Winters kan men het systeem op een eenvoudige manier uitnemen en opbergen.

 • Bediening

  Als u de deur opend zit het gaas opgesloten in het aluminium sluitprofiel. Het systeem loopt in een zwarte ketting (Caterpillar) over de geleiderstrip. Het openen en sluiten gaat eenvoudig door het aluminium bedieningsprofiel heen en weer te schuiven.

  Het systeem is traploos bedienbaar hetgeen betekent dat het op ieder gewenste plaats blijft staan. De deur wordt standaard geleverd met een borstel en excl. handgreep.

 • Kleuren profielen


  Standaard kleuren zijn:

  RAL 5011RAL 6009RAL 7016RAL 7039
  RAL 7021RAL 7021 STRRAL 8019RAL 9001
  RAL 9004 STRRAL 9005RAL 9005 STRRAL 9006
  RAL 9010RAL 9016

  Daarnaast kunnen wij de profielen in elke gewenste RAL kleur leveren. De kunststof onderdelen aan de profielen zijn leverbaar in crème en zwart.

 • Gaas

  Geplisseerd gaas is vele malen sterker dan vlak gaas. Weliswaar is de doorkijk iets minder dan bij de strakke uitvoering, maar het is beter zichtbaar waardoor men er niet zo snel doorheen loopt. Bovendien zijn de spandraden die het plisségaas strak houden van ijzersterk nylon gemaakt.

  Standaard kan men kiezen uit antraciet of grijs gaas. Antraciet gaas heeft een betere doorkijk, maar is meer zichtbaar. Bij grijs gaas is de doorkijk iets minder, maar het valt minder op.

 • Systemen

  De deuren zijn standaard leverbaar in de breedtes 960, 1100, 1300, 1600 en 2000mm. Indien de te bedekken opening groter dan 2000mm is kan men er voor kiezen om meerdere deuren aan elkaar te koppelen of twee deuren naar elkaar toe te laten lopen. In beide gevallen wordt het bovenprofiel en de geleiderstrip uit één stuk en op maat geleverd.

 • Monteren

  De op de vloer geplakte geleiderstrip heeft een dikte van slechts 3mm. Indien er sprake is van een ongelijke vloer kan gekozen worden voor een iets bredere geleiderstrip die oneffenheden wegneemt en er voor zorgt dat de plissédeur soepel open en dicht gaat. Wanneer de onderdorpel van het kozijn aflopend is kan er een schuine ondergeleider toegepast worden, zodat de geleiderstrip alsnog horizontaal loopt. Dit is essentieel voor het goed functioneren van de hordeur.

 • Garantie

  Op alle onderdelen van de plissé hordeur wordt een garantie gegeven van 2 jaar. Alle onderdelen inclusief het gaaspakket kunnen door Novatrade vervangen worden.