Voorzethor van Novatrade

De voorzethor van Novatrade is een eenvoudige en doeltreffende oplossing voor naar buitendraaiende ramen. Bij Novatrade heeft u de keuze uit 2 verschillende profielen, een profiel voor “in” en een ander type voor “op” de dag.

De Novatrade voorzethor wordt op het kozijn geplaatst en doormiddel van wervels vastgeklemd. Om het raam te bedienen kan de voorzethor eenvoudig van het kozijn worden gehaald.

Kenmerken

 • Profielen

  Bij Novatrade heeft u keuze uit twee verschillende voorzethorprofielen. Er kan gebruik worden gemaakt van een profiel welke zeer geschikt is voor montage “in de dag”.

  Bij dit type voorzethor valt slechts een dunne flens op het kozijn zodat het kozijn vlak blijft. Dit kan in sommige gevallen noodzakelijk zijn, zoals bij een strak tegen het kozijn gemonteerde luxaflex.

  Het tweede profiel is geschikt voor “op de dag”montage. Met dit type profiel wordt een slank kader gemaakt waartussen het gaas wordt gespannen. Dit frame wordt op het kozijn gemonteerd door middel van wervels. Eventueel kan dit type voorzethor worden voorzien van scharnieren aan de bovendorpel. Hierdoor wordt het bedieningsgemak vergroot bij het bedienen van het raam.

 • Kleuren

  De voorzethor van Novatrade is standaard leverbaar in de RAL kleuren 9001 en 9010. Naast de standaard kleuren kan Novatrade de voorzethor in alle RAL kleuren leveren, de levertijd wordt hierdoor slechts met enkele dagen verlengt.

 • Gaas

  Het standaard gaas dat toegepast wordt in de voorzethor is gemaakt van sterk glasvezel met om elk draadje een laagje PVC. Met een maaswijdte van 1.8x1.6 mm is er een balans tussen maximale ventilatie en insecten werend, zelfs voor de kleinste beestjes. Novatrade levert de voorzethorren standaard met grijs gaas. Afhankelijk van het project kan er (op aanvraag) gekozen worden voor andere kleuren gaas.

  Naast het standaard gaas kan Novatrade de voorzethor voorzien van gaas wat geweven is met dunner draad. Hierdoor is het gaas nagenoeg onzichtbaar. Ook pollenwerend gaas zit in het pakket van Novatrade, hiermee worden naast insecten ook voor mensen met een allergie de pollen geweerd.

 • Afmeting

  Novatrade kan de voorzethor op maat maken voor nagenoeg elke afmeting raam. Ook is het systeem geschikt voor veel uitzetramen.

  Standaard wordt er van een hoogte of breedte van 1500mm een tussenstijl toegepast. Hierdoor blijven de profielen recht bij het strakgetrokken gaas. Op verzoek kan de tussenstijl achterwege gelaten worden, u dient dan wel rekening te houden met de technische gevolgen.

 • Monteren

  Voor montage heeft u slechts een schroevendraaier nodig. De bij geleverde vier wervels worden per stuk met één schroef gemonteerd.

Productfoto's

Voorzethor met wervels