VOORZETHOR

 • Novatrade levert de voorzethor uit eigen productie

  De voorzethor van Novatrade is een eenvoudige en doeltreffende oplossing voor naar buitendraaiende ramen. Bij Novatrade heeft u de keuze uit 3 verschillende profielen, twee profielen voor “op” en één ander type voor “in” de dag. De Novatrade voorzethor wordt op het kozijn geplaatst en doormiddel van wervels vastgeklemd. Om het raam te bedienen kan de voorzethor eenvoudig van het kozijn worden gehaald.

 • Profielen

  Er kan gebruik worden gemaakt van een profiel welke zeer geschikt is voor montage "in de dag". Bij dit type voorzethor valt slechts een dunne flens op het kozijn zodat het kozijn vlak blijft. Dit kan in sommige gevallen noodzakelijk zijn, zoals bij een strak tegen het kozijn gemonteerde luxaflex.

  De twee andere profielen zijn geschikt voor "op de dag" montage. Met deze profielen wordt een slank kader van 19mm of 30mm gemaakt waartussen het gaas wordt gespannen. Dit frame wordt op het kozijn gemonteerd door middel van wervels. Eventueel kan dit type voorzethor worden voorzien van scharnieren aan de bovendorpel. Hierdoor wordt het bedieningsgemak vergroot bij het bedienen van het raam.

  Wervel op de dag
  Wervel in de dag
 • Voorzethor zonder flens Voorzethor met flens
 • Kleuren profielen

  De voorzethor 30mm (met borstel) valt het minst op wanneer het aluminium kader gecoat is in de zelfde kleur als het kozijn. De meest gebruikte kleuren (8 kleuren) heeft Novatrade voor het standaard 30mm profiel op voorraad. Naast de standaard kleuren kan Novatrade de voorzethor in alle RAL kleuren leveren, de levertijd wordt hierdoor slechts met enkele dagen verlengt.

  Standaard kleuren profiel met flens zijn:

  RAL 8019RAL 9001
  RAL 9010F1 geanodiseerd

  Standaard kleuren profiel zonder flens zijn:

  RAL 5004RAL 5011RAL 6009RAL 6064
  RAL 7016RAL 7021RAL 8022RAL 9001
  RAL 9005RAL 9010RAL 9016
 • Gaas

  Het standaard gaas dat toegepast wordt in de voorzethor is gemaakt van sterk glasvezel met om elk draadje een laagje PVC. Met een maaswijdte van 1.8x1.6 mm is er een balans tussen maximale ventilatie en insecten werend, zelfs voor de kleinste beestjes. Novatrade levert de voorzethorren standaard met grijs gaas. Afhankelijk van het project kan er (op aanvraag) gekozen worden voor andere kleuren gaas. Naast het standaard gaas kan Novatrade de voorzethor voorzien van gaas wat geweven is met dunner draad. Hierdoor is het gaas nagenoeg onzichtbaar. Ook pollenwerend gaas zit in het pakket van Novatrade, hiermee worden naast insecten ook voor mensen met een allergie, de pollen geweerd.

 • Afmetingen

  Novatrade kan de voorzethor op maat maken voor nagenoeg elke afmeting raam. Ook is het systeem geschikt voor veel uitzetramen. Standaard wordt er van een hoogte of breedte van 1500mm een tussenstijl toegepast. Hierdoor blijven de profielen recht bij het strakgetrokken gaas. Op verzoek kan de tussenstijl achterwege gelaten worden, u dient dan wel rekening te houden met de technische gevolgen.

 • Monteren

  Voor montage heeft u slechts een schroevendraaier nodig. De meegeleverde vier wervels worden per stuk met één schroef gemonteerd.

  Let op: alleen mogelijk bij het vervangen van een ijzeren uitzetter in een telescoop uitzetter.