INZETHOR

 • Novatrade levert de inzethor uit eigen productie

  De inzethor van Novatrade is in het bijzonder geschikt voor de draai-kiepramen in kunststof én in hout. Bij Novatrade heeft u de keuze uit 4 verschillende profielen zodat voor nagenoeg elk naar binnen draaiend raam er een passende inzethor gemaakt kan worden. Het grote voordeel van de Novatrade inzethor is dat deze gemonteerd kan worden zonder te boren of te schroeven. De hor kan eenvoudigweg in het geopende raam geplaatst worden waarna het raam in elke stand te gebruiken is. Theoretisch kan de hor altijd gemonteerd blijven, maar Novatrade beveelt aan om de inzethor in de winter op te bergen.

 • Profielen

  Bij Novatrade heeft u keuze uit vier verschillende inzethorprofielen. Er kan gebruik worden gemaakt van een “diepte” van 20, 28, 34 en 45mm. De 20mm horprofielen zijn zeer geschikt voor vlakke kunststofkozijnen in combinatie met bijvoorbeeld rolluiken of screens. Het 34mm profiel is standaard en dus het meest gebruikt. De 45mm profielen worden vaak gebruikt wanneer er in het draaideel een ventilatierooster is geplaatst. Door de extra diepte blijft het uit-stekende rooster in veel gevallen vrij van het horgaas.

 • Kleuren profielen

  De inzethor valt het minst op wanneer het aluminium kader gecoat is in de zelfde kleur als het draaideel. De meest gebruikte kleuren (16 kleuren) heeft Novatrade voor het standaard 34mm profiel op voorraad. Naast de standaard kleuren kan Novatrade de inzethor in alle RAL kleuren leveren, de levertijd wordt hierdoor slechts met enkele dagen verlengt.

 • Standaard kleuren 34mm profiel zijn:

  RAL 3005RAL 5004RAL 5011RAL 6009
  RAL 6064RAL 7016RAL 7021RAL 7039
  RAL 8022RAL 9001RAL 9005RAL 9006
  RAL 9010RAL 9016F1 geanodiseerd
 • Gaas

  Het standaard gaas wat toegepast wordt in de inzethor is gemaakt van sterk glasvezel met om elk draadje een laagje PVC. Met een maaswijdte van 1.8x1.6 mm is er een balans tussen maximale ventilatie en insecten werend, zelfs voor de kleinste beestjes. Novatrade levert de inzethorren standaard met grijs gaas. Naast het standaard gaas kan Novatrade de inzethor voorzien van extra fijn gaas, pollenwerend gaas en petscreen.

 • Afmetingen

  Novatrade kan de inzethor op maat maken voor nagenoeg elke afmeting draai-kiepraam. Ook is het systeem geschikt voor veel valramen maar ook voor draai-kiepdeuren bij een weinig gebruikt balkon. Standaard wordt er vanaf een hoogte of breedte van 1500mm een tussenstijl toegepast. Hierdoor blijven de profielen recht bij het strakgetrokken gaas. Op verzoek kan de tussenstijl achterwege gelaten worden, u dient dan wel rekening te houden met de technische gevolgen.

 • Monteren

  Voor montage heeft u geen gereedschap nodig. De inzethor van Novatrade wordt gemonteerd zonder boren of schroeven. Door het draaideel geheel te openen (in de draaistand) kan de inzethor, eerst met de onderzijde op de dorpel van het kozijn worden gezet. Daarna duwt u de hor tegen de bovendorpel aan zodat het geheel vast geklemd blijft door de roestvaste verenstalen clips aan de bovenzijde.