Scharnierende hordeur

Novatrade levert de solide scharnierende hordeur op maat. Het systeem behoort tot één van de meest solide oplossingen bij een naar binnendraaiende buitendeur. Het voordeel van dit systeem is dat het weinig bewegende delen heeft waardoor er simpelweg weinig kapot kan gaan. Doordat Novatrade zware aluminium profielen gebruikt, kunnen deuren tot een maat van 1400 x 2600mm geleverd worden.

Profielen

Op een door u aangegeven hoogte wordt de deur met een tussenbar (kalf) geleverd. Deze tussenbar is voorzien van een handgreep waarmee u de hordeur eenvoudig kan bedienen. De deur blijft in de gesloten stand door een krachtige magneet waardoor hij ook bij hevige wind niet zal open waaien. Een borstel rondom in het profiel zorgt naast een perfecte afsluiting ook voor een zachte sluiting.

Gaas

Standaard is de Novatrade hordeur voorzien van grijs gaas. Zonder meerprijs kan de hor geleverd worden met zwart gaas. Tegen meerprijs is het zeer sterke petscreen mogelijk. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat petscreen minder goed doorzichtig is.

Afmeting

De Novatrade scharnierende hordeur wordt op maat geleverd en is voorzien van een tussenbar (kalf). Naast de standaard gemonteerde tussenbar, kunt u optioneel kiezen voor een schopplaat. De hoogte van de schopplaat kunt u bij de bestelling opgeven. Standaard wordt deze aluminium plaat in de zelfde kleur gemoffeld als het frame.

Monteren

Voor het bestellen bij Novatrade dient u de breedte- en hoogtemaat van het draaideel op te geven, dit is de buitenwerkse maat van het frame. Het is belangrijk dat u met het opgeven van de breedte rekening houdt met de ruimte die de magneetsluiting en de scharnieren opnemen. De magneetsluiting heeft 20 mm ruimte nodig en de scharnieren 25 mm. Daarnaast is de hoogte van de tussenbar belangrijk. De opgegeven maat is van onderzijde draaideel tot hart tussenbar. Mocht er gekozen worden voor een schopplaat dan hiervan ook de hoogte vermelden. Bij montage is het belangrijk dat de hordeur waterpas wordt gemonteerd. Het beste manier is om de hordeur eerst tegen het kozijn te houden en vervolgens de scharnieren af te tekenen. Nadat u de montagedeel van het scharnier op het kozijn heeft geschroefd kunt u eenvoudig de deur in het scharnier hangen. Als de deur hangt, kan de magneetsluiting op de juiste plaats gemonteerd worden.