Rolhorren voor ramen

Novatrade levert de Rollo raamrolhor kant en klaar op maat. De aluminium Rollo behoort tot de topklasse raamrolhorren; de hor is prettig te bedienen en ook nog een zeer stijlvol afgewerkt. Deze hor zit vol extra’s waaronder gaasopsluiting tegen het mogelijk uitwaaien van het gaas en een speedreducer, die er voor zorgt dat de raamrolhor met een rustige constante snelheid terug loopt.

Kenmerken

 • Profielen

  In open toestand zit het gaas opgerold in de aluminium cassette op de bovendorpel. Het gaas loopt in de kleur-gecoate zijrails. Het sluiten gaat eenvoudig door het bedieningsprofiel tot aan het eind van de geleiders te trekken, automatisch klikt het bedieningsprofiel vast. Voor het openen trek u het profiel nogmaals naar onderen en de hor rolt in een rustig tempo weer terug in de gaascassette.

 • Kleuren

  Standaard kleuren zijn RAL9010 (wit), RAL9001 (crème). Het is op aanvraag mogelijk de Rollo in een andere RAL kleur te coaten; de kunststof onderdelen kunnen niet in kleur worden geleverd.

 • Gaas

  Het standaard gaas wat gebruikt wordt in de Rollo is gemaakt van sterk glasvezel met om elk draadje een laagje PVC. Met een maaswijdte van 1.8x1.6 mm is er een balans tussen maximale ventilatie en insecten werend, zelfs voor de kleinste beestjes. Novatrade levert de Rollo raamrolhor met zwart gaas.

 • Afmeting

  De Rollo is leverbaar tot een hoogte van 1700mm en een breedte van 1600mm.De geleiders worden op maat bijgeleverd. Het geleide rail van de Rollo is voorzien van stevige borstels welke voorkomen dat het gaas er uit waait.

Productfoto's

Montage in of op het kozijn

De Rollo raamrolhor kan “op en in de dag” gemonteerd worden. Bij montage op de dag dient er voldoende ruimte te zijn voor cassette (55mm) en geleiders (33mm links en rechts). Voor het bestellen van de Rollo dient u naast kleur en aantal de breedte maat van de cassette op te geven en de hoogte van de totale hor inclusief cassette. Voor het monteren heeft u een imbussleutel en schroevendraaier nodig. Aan de gaascassette zitten bevestigingsstrips welke eenvoudig in de geleiderails glijden. Door de borg imbusschroefjes aan te draaien zijn cassette en rails stevig met elkaar verbonden. De geleiders zijn voorgeboord voor bevestiging met schroeven op het kozijn.