Inklemhor

De inklemhor van Novatrade is geschikt voor nagenoeg alle naar binnendraaiende kunststof- en houtenramen met verdiepte kozijnprofielen. Met het inklemhor syteem hangt de hor met 1mm dikke roestvast stalen clips aan de opening van het kozijn.

Het grote voordeel van de Novatrade inklemhor is dat er nagenoeg niets tussen de afdichting van het raam zit waardoor het raam zonder verdere afstelling van sluitnokken perfect sluit. Door de mohair borstel is de afdichting voor insecten gegarandeerd. De inklemhor wordt gemonteerd zonder te boren of te schroeven. De hor kan eenvoudigweg in het geopende raam geplaatst worden waarna het raam in elke stand te gebruiken is. Theoretisch kan de hor altijd gemonteerd blijven, maar Novatrade beveelt aan om de inklemhor in de winter op te bergen.

Kenmerken

 • Kleuren

  De inklemhor valt het minst op wanneer het aluminium kader gecoat is in de zelfde kleur als het draaideel.

 • Kleuren

  Standaard kleuren zijn:

  RAL 9001RAL 9010RAL 9016RAL 6009RAL 6064
  RAL 7016RAL 5011
 • Gaas

  Het standaard gaas wat toegepast wordt in de inklemhor is gemaakt van sterk glasvezel met om elk draadje een laagje PVC. Met een maaswijdte van 1.8x1.6 mm is er een balans tussen maximale ventilatie en insecten werend, zelfs voor de kleinste beestjes. Novatrade levert de inklemhorren standaard met grijs gaas.

  Naast het standaard gaas kan Novatrade de inklemhor voorzien van extra fijn gaas, pollenwerend gaas en zwaar petscreen.

 • Afmeting

  Novatrade kan de inklemhor op maat maken voor nagenoeg elke afmeting draai-valraam. Ook is het systeem geschikt voor veel valramen.

  Standaard wordt vanaf een hoogte van 1500mm een tussenstijl toegepast. Hierdoor blijven de profielen recht bij het strakgetrokken gaas. Op verzoek kan de tussenstijl achterwege gelaten worden, u dient dan wel rekening te houden met de technische gevolgen.

 • Monteren

  Voor montage heeft u geen gereedschap nodig. De inklemhor van Novatrade wordt gemonteerd zonder boren of schroeven. Door het draaideel geheel te openen (in de draaistand) kunt u de inklemhor, eerst met de bovenzijde aan de dorpel van het kozijn haken. Daarna laat u de hor met de verenstalen clips over de onderdorpel zakken.

Productfoto's

about-1
about-1