Inzethor

Novatrade levert de inzethor uit eigen productie. De inzethor van Novatrade is in het bijzonder geschikt voor de draai-kiepramen in kunststof en in hout. Bij Novatrade heeft u de keuze uit 5 verschillende profielen zodat voor nagenoeg elk naar binnendraaiend raam er een passende inzethor gemaakt kan worden.

Het grote voordeel van de Novatrade inzethor is dat deze gemonteerd kan worden zonder te boren of te schroeven. De hor kan eenvoudigweg in het geopende raam geplaatst worden waarna het raam in elke stand te gebruiken is. Theoretisch kan de hor altijd gemonteerd blijven maar Novatrade raadt aan de inzethor in de winter eruit te nemen.

Profielen

Bij Novatrade heeft u keuze uit vijf verschillende inzethorprofielen. Er kan gebruik worden gemaakt van een diepte van 20, 28, 34 en 43mm. De 20mm horprofielen zijn zeer geschikt voor vlakke kunststofkozijnen in combinatie met bijvoorbeeld rolluiken of screens. Het 34mm profiel is standaard en dus het meest gebruikt. Dit profiel is ook leverbaar met een extra dunne flens waardoor de inzethor ook geschikt is voor houten draai-valramen. 43mm profielen worden vaak gebruikt wanneer er in het draaideel een ventilatierooster is geplaatst. Door de extra diepte blijft het uitstekende rooster in veel gevallen vrij van het horgaas.

Kleuren

De inzethor valt het minst op wanneer het aluminium kader gecoat is in de zelfde kleur als het draaideel. De meest gebruikte kleuren (tien RAL kleuren) heeft Novatrade voor de gangbare profielen op voorraad. Naast de standaard kleuren kan Novatrade de inzethor in alle RAL kleuren leveren, de levertijd wordt hierdoor slechts enkele dagen verlengd.

Gaas

Het standaard gaas wat gebruikt wordt in de inzethor is gemaakt van sterk glasvezel met om elk draadje een laagje PVC. Met een maaswijdte van 1.8x1.6 mm is er een balans tussen maximale ventilatie en insecten werend, zelfs voor de kleinste beestjes. Novatrade levert de inzethorren standaard met grijs gaas. Afhankelijk van het project kan er (op aanvraag) gekozen worden voor andere kleuren gaas.

Naast het standaard gaas kan Novatrade de inzethor voorzien van gaas wat geweven is met dunner draad. Hierdoor is het gaas nagenoeg onzichtbaar. Ook pollenwerend gaas zit in het pakket van Novatrade, hiermee worden naast insecten ook voor mensen met een allergie de pollen geweerd.

Afmeting

Novatrade kan de inzethor op maat maken voor nagenoeg elke afmeting draai-valraam. Ook is het systeem geschikt voor veel valramen maar ook voor draai-valdeuren bij een weinig gebruikt balkon. Standaard wordt er vanaf een hoogte of breedte van 1500mm een tussenstijl toegepast. Op verzoek kan de tussenstijl achterwege gelaten worden, u dient dan wel rekening te houden met eventueel technische gevolgen.

Monteren

Voor montage heeft u geen gereedschap nodig. De inzethor van Novatrade wordt gemonteerd zonder boren of schroeven. Door het draaideel geheel te openen (in de draaistand) kan de inzethor, eerst met de onderzijde (dit is het profiel waarop de wigvormige spietjes zijn gemonteerd) op de dorpel van het kozijn worden gezet. Daarna duwt u de bovendorpel aan zodat het geheel vast geklemd blijft door de roestvaste verenstalen clips aan de bovenzijde.